Dr. Bulut, et tüketiminde dikkat edilmesi gereken noktaları vurgulayarak, “Etin kesilmesinin ardından bir gün beklemek daha sağlıklı olabilir. Otlayan ve gezen hayvanların etini tercih etmek sindirimi kolaylaştırır. Küçükbaş hayvan eti büyükbaş hayvan etine göre sindirimi daha rahat olabilir. Et pişirme yöntemi olarak haşlama öneriyoruz. Et tüketiminde yanında tatlı karbonhidratlar yerine lifli ve yeşil yapraklı sebzeler tercih edilmelidir. Haftada en fazla 2 defa et tüketimi yeterlidir. Kesilen kurban eti taze olduğunda kaslarda korku etkisi ile spazm oluşabilir, bu nedenle tüketimini bir süre bekletmek sindirim açısından daha iyidir. Et tüketiminden kaynaklanan sindirim problemlerinden kaçınmak için bu önerilere dikkat etmek önemlidir. Ayrıca, kesilen kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak da önemlidir.” dedi.
Related Posts
Mide ağrısıyla gittiği hastanede mide kanseri olduğunu öğrendi!
- Mehmet Karaman
- 18 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Mide şikayetleri nedeniyle başvurduğu İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde mide kanseri olduğunu öğrendi. Uzun süren mide…
Filipinler’de Trami Tropik Fırtınası: 14 Ölü, Binlerce Tahliye
- Mehmet Karaman
- 23 Ekim 2024
- 2 min
- 0
Filipinler'de gece ya da yarın sabah saatlerinde karaya ulaşması beklenen Trami Tropik Fırtınası'nın neden olduğu…
Yeni Genler Kas Kaybını Tetikleyen Süreçte Anahtar Rol Oynuyor
- Mehmet Karaman
- 20 Ekim 2024
- 3 min
- 0
BİLİM insanları, kas kaybı sürecinde anahtar rol oynayan yeni genler tespit etti. İsveç'teki Karolinska Enstitüsü…